Solidaritet med klimafordrevne

Mennesker som må forlate hjemmet sitt på grunn av ekstremvær, havner i ofte i en svært vanskelig situasjon. Tørke, flom, skogbranner, orkaner og tyfoner er noe av det som driver folk på flukt. Det er de fattigste som rammes hardest og det er riv ruskende urettferdig. Det er nemlig de rike landene som har størst skyld i klimaendringene, mens de fattige landene sluppet ut mye mindre klimagasser historisk.

Klimafordrevne er mennesker som har blitt tvunget på flukt på grunn av klimaendringer. Men i motsetning til mennesker som flykter på grunn av krig, får ikke klimafordrevne flyktningstatus. De aller fleste flytter innad i sitt eget land, men mange må også reise over landegrensene til naboland.

Hva kan vi som bor i Norge gjøre for verdens klimafordrevne? For det første, må vi bidra med bistand for å hjelpe de som lever i en vanskelig situasjon akkurat nå. Samtidig må vi kutte klimagassutslipp for å hindre at enda flere må flykte i framtiden. Norges klimamål må bli rettferdig, og da må vi kutte minst 53 prosent av utslippene innen 2030.

Vennligst vent...