Vi kan alle være en del av klimaløsningen. Sjekk menyen under og velg et klimamål du vil bidra med. Eller kanskje du har en egen idé? Skriv inn fornavnet ditt helt til slutt og send inn.

Alle målene blir overlevert til klimaministeren 12. april.

Registrerings skjema

Velg hvordan du vil faste og registrer deg

Fordi: Av og til må man kjøre bil, men iblant kan man lete etter mer miljøvennlige måter å komme seg frem på. Sjekk bussruten en ekstra gang, sitt på med en venn eller spaser med en god podcast på øret. Små valg kan gjøre en stor forskjell.
Fordi: Kjøttindustrien står for 20 prosent av alle klimagassutslippene i verden. Det betyr ikke at du behøver å slutte helt å spise kjøtt, men bare en kjøttfri middag i uka kan spare mye klimagassutslipp. Bra for helsa - og bra for kloden!
Fordi: Man trenger ikke å fryse, men ved å skru ned temperaturen noen hakk før du går hjemmefra, eller ved å ta på deg en ullgenser når du er hjemme, kan du enkelt minske utslippene dine betydelig.
Fordi: Spar penger og redd miljøet med YouTube! Der finner du mange filmer om lifehacks som viser hvordan du kan fikse ulike gadgets. Da slipper du å kjøpe det samme en gang til, og du kan bruke pengene på en kul opplevelse i stedet!
Fordi: Er du lei av klærne dine? Arranger en byttekveld med venner, eller ta en runde innom Tise, Letgo, Finn, Fretex eller andre som selger brukt først. I snitt kaster hver nordmann 23 kilo klær i året, så jo mer vi alle velger brukt fremfor nytt - desto bedre.
Fordi: Du kan reise til mange spennende reisemål uten å miste bakkekontakten. En flyreise til og fra Thailand derimot, har like stort klimagassutslipp som et års forbruk av bil. Hva med å besøke et av de vanvittig fine stedene som bare ligger en liten tog- (eller buss-) tur unna?
Fordi: La oss være helt ærlige: det er kjedelig og lite miljøvennlig å gi en ting i gave som du vet kommer til å støve ned på en hylle. I stedet kan du for eksempel gi bort en opplevelse eller et gavekort på barnevakt. Og hvis du vil kjøpe en ting, får du mye mer for pengene når du kjøper brukt!

Egendefinert mål

Send inn

Til nå har 3677 personer sendt inn sine klimamål!

Vennligst vent...